Skip to Content

JOIN THE REFILLUTION

#EVERYREFILLCOUNTS

Ben jij iemand die nooit ergens heengaat zonder je favoriete herbruikbare koffiebeker en tote bag? Gefeliciteerd! Jij werkt al mee aan de refillution! Hoewel wij geloven dat recycleren geweldig is, vinden we dat hergebruiken en navullen (refilling) zelfs nog beter is. Recycleren begint pas aan het eind en 'weggooien' maakt daarbij deel uit van de levenscyclus van een product. Navullen sluit de cirkel af, draagt bij aan een circulaire economie en stelt ons in staat om te doen wat we kunnen voor de uitroeiing van wegwerpplastic. Daarom hebben we geselecteerde kapsalons over de hele wereld uitgerust met Refill Bars. Duurzaamheid vormt namelijk de kern van wat we doen en we weten dat jij dat ook belangrijk vindt.

JOIN THE REFILLUTION

SUSTAINABILITY

Authenticiteit, eerlijkheid en transparantie zitten ook in de kern van ons DNA. We werken constant met toewijding aan onze verpakkingen, ingrediënten en initiatieven om zo continu beter te zijn en te handelen. We zullen ons merk blijven ontwikkelen naar de nieuwste verbeteringen op het gebied van duurzaamheid. We dagen onszelf constant uit nieuwe manieren om onszelf te verbeteren te ontdekken. Daarom kondigen we met trots aan dat we onze inzet voor duurzaamheid uitgebreid hebben, zodat navullen een alledaagse optie wordt, voor iedereen.

Onze Refill Bars zijn gemaakt met als doel het 'reduce, reuse, recycle'-model (verminderen, hergebruiken, recyclen) te stimuleren, mindful consumeren aan te moedigen en een duurzamere haarverzorgingsmethode te promoten. De bars werden in 2020 voor het eerst gelanceerd, waarbij we in samenwerking met enkele zorgvuldig uitgekozen #AuthenticBeautyMovement flagship-stores het concept introduceerden. Nu spreiden we ons aanbod uit zodat elk salon, ongeacht de grootte of locatie, de mogelijkheid heeft om navulproducten aan te bieden. Er is nooit eerder zo'n groot bewustzijn geweest van de problemen die wegwerpplastic met zich meebrengt en het is nooit eerder zo belangrijk geweest om actie te ondernemen. In dit momentum gevoed door gedragsverandering wilden we het voor iedereen makkelijk maken om zijn of haar steentje bij te dragen en de planeet positief te beïnvloeden.

HERE´S HOW OUR REFILL PROCESS WORKS

Neem je shampoo- en conditionerflessen mee terug naar het kapsalon en laat die navullen met je favoriete product. Heel makkelijk!

You need to accept cookies to play this video

SUSTAINABILITY REFILL

De speciale hervulbare flessen zijn gemaakt van 90% post-consumer recycled kunststof (PCR), oftewel bestaand plastic waar we anders moeilijk vanaf zouden komen. Elke 250ml-fles uit de winkel kan ten minste vijf keer hergebruikt worden, waardoor je maar liefst 83% plastic bespaart*. De etiketten op de fles zijn Forest Film-etiketten (het eerste op hout gebaseerde folie-etiketmateriaal op de markt, met een ISCC-label**) en bevatten alle benodigde informatie.

In onze nieuwe Refill Bars wordt gebruik gemaakt van vijfliterflessen, ook van 50% PCR, met daarop Forest Film-etiketten. De navulpomp is ook herbruikbaar.

Een bezoek aan de Refill Bar is een speciale kapsalonervaring en een momentje van verbinding met je kapper. Het is een maatoplossing, het is beter voor de planeet en het is toch, nog steeds, een hoogwaardig, professioneel product.

*(in vergelijking met de aanschaf van 6 standaard Authentic Beauty Concept 250ml-flessen)
**International Sustainability and Carbon Certification (een certificeringsregeling voor allerlei soorten biologische grondstoffen en duurzame bronnen)

#AUTHENTIC­BEAUTY­MOVEMENT
ABOUT