Skip to Content

MINDFUL PACKAGING

Het gaat niet alleen om wat er in het product zit. Wij richten er op om de verpakkingen en materialen voor het Authentic Beauty Concept zo duurzaam mogelijk te maken, zonder afbreuk te doen aan hun hoogwaardige uitstraling.

MINDFUL PACKAGING

SUSTAINABILITY

Introducing 80% Post-Consumer Recycled Plastic​

We begonnen onze journey met flessen en potten die volledig recycleerbaar en herbruikbaar waren. Dit was de eerste stap, maar daar wilden we niet bij blijven. We zijn blij om aan te kondigen dat we vanaf 2021 zijn begonnen met de overstap naar 80% post-consumer (PCR) plastic voor al onze flessen en potten*, terwijl we het zachte gevoel behouden. PCR staat voor post-consumer gerecycled plastic, bijvoorbeeld materiaal gemaakt van afgedankte items zoals flessen.

Hergebruik van plastic is een duurzame oplossing en stimuleert de circulaire economie. Hoewel we verheugd zijn dat we PCR gebruiken om onze premiumverpakkingen te produceren, zullen we het via slip-in introduceren - wat betekent dat we onze huidige voorraad gebruiken om verspilling te voorkomen en over te schakelen op PCR-verpakkingen voor alle toekomstige producties.​

* behalve mini jars

Recycleerbaarheid  

Wij geloven dat we met z’n allen het verschil kunnen maken. Zelfs met kleine acties kunnen we grote stappen zetten. Wat je heel makkelijk, direct zelf kunt doen is het recyclen van je lege verpakkingen. Onze verpakkingen zijn volledig recyclebaar en met dit project stimuleren we iedereen in België om de lege Authentic Beauty Concept verpakkingen op de goede manier te recyclen. Zo draag je bij aan een duurzame wereld. 

Naast dat onze verpakkingen gerecycled kunnen worden, zijn ze ook herbruikbaar. We hebben al bij enkele #AuthenticBeautyMovement salons gezien dat ze lege verpakkingen gebruiken om hier nieuwe items van te maken zoals decoratieve plantenpotten!

#AUTHENTIC­BEAUTY­MOVEMENT
ABOUT